PDPA Notice
 
PDPA Notice – English
 
The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the “PDPA”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Raja, Darryl & Loh (RDL) and its related companies (hereinafter referred to as “RDL”, “our”, “us” or “we”). For the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the meaning prescribed in the PDPA.
  1. This written notice serves to inform you that your personal data is being processed by or on behalf of the RDL.
  2. The personal data processed by us may include your name, national identity card no. (NRIC no.), passport no., contact number, address, email address, designation, company name, and all other details provided by you in the documents as prescribed in paragraph 4 of this notice).
  3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide for the purpose of providing you or your employer with our legal services and any matter in connection thereto (“Purposes”).
  4. Your personal data is and will be collected from you and/or from the information you have provided to us, your emails and in any correspondence with us.
  5. You may access and request for correction of your personal data and to contact us with any enquiries or complaints in respect of your personal data as follows:

  6. Designation of the Contact Person:
    General Manager
    Telephone No : 603-26949999
    Facsimile No : 603-26984759
    E-mail : rdl@rdl.com.my
     
    In accordance with the PDPA :
    (a) We may charge a prescribed fee for processing your request for access or correction; and
    (b) We may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and reason for our refusal.

  7. Your personal data may be disclosed to parties such as but not limited to regulatory and/or statutory bodies, business partners, service providers and any such third party requested or authorised by you for any of the above Purposes or any other purpose for which your personal data was to be disclosed at the time of its collection or any other purpose directly related to any of the above Purposes.
  8. If you fail to supply to us the above personal data, we may not be able to process your personal data for any of the above Purposes.
  9. Your personal data may be transferred to a place outside Malaysia.
  10. You are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date.
  11. We may request your assistance to procure the consent of third parties whose personal data is provided by you to us and you agree to use your best endeavours to do so.
  12. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.
 
APDP Notis – Bahasa Malaysia
 
Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini disebut sebagai “APDP”) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi untuk tujuan transaksi komersial adalah terpakai terhadap Raja, Darryl & Loh (RDL) dan syarikat-syarikat berkaitannya (selepas ini disebut sebagai “RDL”, “kami”, atau “kita”). Untuk tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud seperti yang ditakrif dalam APDP.
  1. Notis bertulis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak RDL.
  2. Data peribadi yang diproses oleh pihak kami termasuk nama, nombor kad pengenalan, nombor paspot, nombor hubungan, alamat, alamat e-mel, jawatan, nama syarikat dan segala maklumat lain yang anda berikan dalam dokumen-dokumen seperti yang ditetapkan dalam perenggan 4 notis ini.
  3. Kami sedang memproses data peribadi anda, termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan memberikan kepada anda atau majikan anda perkhidmatan perundangan kami dan apa-apa perkara yang berkaitan dengannya (“Tujuan-Tujuan”).
  4. Data peribadi anda sedang dan akan dikumpulkan daripada anda dan/atau daripada maklumat yang anda telah berikan kepada kami, emel anda dan dalam apa-apa persepadanan dengan kami.
  5. Anda boleh mengakses dan memohon untuk mengemaskini dan menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda seperti berikut:

  6. Jawatan Individu Yang Perlu Dihubungi:
    Pengurus Besar
    No. Telefon : 603-26949999
    No. Faks : 603-26984759
    Alamat e-mel : rdl@rdl.com.my
     
    Selaras dengan APDP :
    (a) Kami berhak untuk mengenakan bayaran fi yang ditetapkan untuk pemprosesan permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan; dan
    (b) Kami berhak untuk tidak mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau untuk membuat pembetulan ke atas data peribadi anda dan sekiranya kami enggan mematuhi permintaan tesebut, kami akan memaklumkan kepada anda tentang keengganan kami berserta alasan-alasan kami.

  7. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak termasuk tetapi tidak terhad kepada badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun, rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan dan mana-mana pihak ketiga yang diminta atau dibenarkan oleh anda untuk tujuan di atas atau untuk sebarang tujuan lain di mana data peribadi anda telah dizahirkan pada masa pengumpulan atau mana-mana tujuan lain yang berkaitan secara langsung kepada mana Tujuan-Tujuan seperti di atas.
  8. Sekiranya anda gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi anda seperti yang dinyatakan di atas, maka kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan-Tujuan di atas.
  9. Data peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke lokasi di luar Malaysia untuk Tujuan-Tujuan di atas.
  10. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi yang anda berikan kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan bahawa data peribadi itu adalah terkini.
  11. Kami boleh meminta kerjasama anda untuk mendapatkan kebenaran pihak-pihak ketiga yang anda telah berikan data peribadi mereka kepada kami dan anda bersetuju untuk berusaha sedaya upaya untuk membuat demikian.
  12. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan digunakan.
   
 
© Raja, Darryl & Loh 2013     | Terms of Use | Personal Data Protection Notice www.malaysianbar.org.my
 
 
air jordan 1 mid pas cher|activation key for windows 7 build 7601
Friends link: 1d0-610 1z0-027 1z0-058 1z0-516 1z1-060 c_hanaimp131 c_thr12_65 c2050-723 cca-410 clo-001